Cada quan he d'anar al dentista?

És aconsellable acudir al dentista una vegada cada sis mesos.

Les revisions serveixen per a detectar que les dents i els tractaments que es pugui haver realitzat estiguin en bon estat.

Els controls periòdics ajuden a mantenir una correcta salut bucodental.

Cada quan m'he de respallar les dents?

Les dents s’han de raspallar després de cada àpat, és a dir, un mínim de tres vegades al dia.

Cada cuan he de fer-me una neteja bucal?

Les neteges bucals varien en funció de la saliva del pacient. Existeixen diferents tipus de saliva i aquestes poden contenir major o menor quantitat de sals minerals.

Aquelles persones amb una saliva alta en sals minerals és aconsellable que es facin una neteja una vegada cada quatre mesos. Les persones que no segreguin massa sals minerals poden fer-se una neteja a l’any.

Què és la sensibilitat dental?

És la sensació de molèstia o dolor que es produeix en tots o algunes dents ja sigui degut al desgast de la superfície de la dent o bé com a conseqüència d’una retracció gingival.

En adults és freqüent que hi hagi una exposició de l’arrel com a conseqüència d’aquesta retracció.

És important que consulti el seu odontòleg sobre aquest problema ja que les molèsties produïdes per la sensibilitat poden afavorir a un mal raspallat de les dents i a una mala higiene oral que causi el deteriorament de les dents.

Què és la gingivitis?

És un estat de la malaltia periodontal. La gingivitis compren des del sagnat fins a la inflamació i infecció dels teixits de suport de la dent (geniva, os, lligament periodontal). Aquesta inflamació és conseqüència dels efectes produïts per l’acumulació de placa o de sarro.

Què és la malaltia periodontal?

La malaltia periodontal són una sèrie de senyals i símptomes que afecten a la geniva i les estructures de suport de la dent.

Les bacteris presents a la placa dental (substància enganxifosa que s’adhereix a les dents si no es raspallen correctament) són les causants d’aquesta malaltia. Si no es retira, aquesta placa s’endureix i forma el càlcul dental o sarro. Aquest conjunt de bacteris produeixen unes toxines que irriten les genives formant bosses periodontals que a la vegada acumulen més toxines.

Quin respall és millor, l'elèctric o el manual?

En principi és indiferent. L’important és el temps que dura l’acció del raspallat, que hauria de ser de dos minuts en total. La boca es divideix en quatre quadrants: a dalt a la dreta, a dalt a l’esquerra, a baix a la dreta i a baix a l’esquerra.

Els raspalls elèctrics acostumen a anar temporitzats i vibren o emeten un so cada 30 segons que indica que s’ha de canviar de quadrant. És útil, sobretot per a nens, ja que s’assegura un raspallat durant tot el cicle.

És dolent que em sagnin les genives al respallar-me les dents?

Sí. El sagnat de genives és signe que la geniva està inflamada. Ha d’acudir al seu dentista perquè l’aconselli de quin és el millor tractament i quin manteniment ha de seguir perquè deixin de sagnar-li